Schermopbouw

Het basisscherm van de HortiMaX-Go! is het thuisscherm. Het thuisscherm kent een aantal vaste elementen, zoals: de tegels, bovenbalk en rechterbalk.

Hoe het thuisscherm er precies uitziet, is afhankelijk van uw configuratie. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld.

1. Bovenbalk met aan de linkerkant het kruimelpad. Lees meer
  2. Tegelkop. Lees meer
  3. Tegelbody met informatie. Lees meer
  4. Bovenbalk met aan de rechterkant directe toegang tot: handbediend, kranen en alarmen. Lees meer
  5. Rechterbalk. Lees meer

Kruimelpad bovenbalk

Het kruimelpad geeft aan waar u zich in het programma bevindt. Elk icoon in het pad staat voor een bepaalde regeling. Het nummer geeft aan naar welke zone of regeling u kijkt.

Voorbeeld

Een kruimelpad voor de faseregeling van de schermen zou er als volgt uit kunnen zien:

In woorden staat hier: Startscherm (home) > Zone 1 > Bovenscherm 1 > Faseregeling.

Door op een icoon in het kruimelpad te tikken, gaat u direct terug naar de bijbehorende tegel. Door op het pijltje helemaal links van het kruimelpad te tikken, gaat u een stap terug op het pad.

Tegelkop

Op de tegelkop kunt u de volgende informatie vinden:

• Soort tegel Er zijn vier soorten tegels: meteo, irrigatie, klimaat en alarm. Zie Soort tegel.
  • Sturing regeling De iconen aan de rechterkant geven informatie over de sturing. Zie Sturing regeling.
  • Status regeling door middel van kleur De tegelkop kan drie kleuren aannemen: groen, oranje en rood. Zie Kleuren.
  • Fase informatie De tegelkop toont de actieve fase informatie. Zie Fase informatie.

Aan de linkerkant van de tegelkop staat: het icoon van de regeling met het zonenummer.

Soort tegel

Meteo-Go!

De tegel linksboven toont het weerstation.

Irrigatie-unit

Indien een irrigatie unit aanwezig is, wordt deze getoond op de tweede tegel. Onder deze tegel staan alle instellingen van de irrigatieregeling.

Klimaatzone

Iedere zone (kasafdeling) heeft een eigen tegel op het hoofdscherm. Bij het icoon staat in het zwarte blokje het nummer van de betreffende zone. Onder de tegel staan alle regelingen van de zone.

Alarm

De tegel Alarm geeft direct toegang tot de instellingen voor het Alarmcontact. Het Alarmcontact is een gezamenlijke functie voor alle zones.

Sturing regeling

De iconen aan de rechterkant hebben de volgende betekenis:

De regeling staat op automatisch. Stuurt op basis van het vooraf ingestelde programma.

De regeling is op een vaste positie ingesteld.

Er is geen verbinding met de bij de regeling behorende hardware. Dit is een ernstige situatie waarvoor ook gealarmeerd zal worden.

Kleuren

De tegelkop kan drie kleuren aannemen: groen, oranje en rood.

Groen

Indien de kop groen is, dan is de regeling actief en zijn er geen bijzonderheden. De regeling kan automatisch sturen of op een vaste positie staan.

Oranje

Bij oranje is er ergens in de onderliggende niveaus een installatie op handbediend gezet. De regelaar is dan niet in staat de aangesloten apparatuur aan te sturen. Dit kan een gevaarlijke situatie opleveren, omdat begrenzingen, zoals: storm of regen, niet kunnen worden uitgevoerd.

Rood

Wanneer de tegel rood kleurt, is er een alarm. Het bel icoon wordt dan aan de rechterzijde getoond.

Fase informatie

De tegelkop toont de actieve temperatuurfase.

Verwarmingsfase

De temperatuur in de zone ligt onder de gewenste temperatuur; er moet verwarmd worden.

Neutrale fase

Dit is de gewenste temperatuur.

Koelfase

De temperatuur in de zone ligt boven de gewenste temperatuur; er moet gekoeld worden.

Tegelbody

De tegelbody toont uitlezingen en trendgrafieken. De uitlezingen tonen de belangrijkste uitleeswaarden voor de betreffende regeling. Door op de tegel te tikken en naar het uitleesscherm te gaan, vindt u alle actuele uitlezingen voor de regeling.

De trendgrafieken geven de relatieve trend over de afgelopen 2 uur. Meer gedetailleerdere informatie over een bepaalde uitleeswaarde vindt u in het grafiekenprogramma: .

In de tegels van het irrigatieprogramma toont de tegelbody andere informatie. Hier vindt u namelijk informatie over de eerstvolgende start (datum en tijd) bovenaan staan en daaronder informatie over de laatste irrigatie (volume of tijdstip):

Figuur 1: Irrigatietegels

Iconen bovenbalk

Aan de rechterzijde van de bovenbalk staan iconen. Door op een icoon te tikken, gaat u direct naar het bijbehorende venster. De volgende iconen kunnen hier zichtbaar zijn:

Vaste positieregeling

De vaste positieregeling geeft een overzicht van zoneregelingen. U kunt hier kiezen voor: een vaste positie of automatisch regelen. Wanneer u voor automatisch regelen kiest, zal de regelaar de instellingen uit de faseregeling gebruiken.

Kraangroep (handstart regeling)

De kraangroep handstart regeling geeft informatie over de status van de kranen per kraangroep. Hier is ook een startknop om snel een groep te starten.

Alarmvenster

Het alarmvenster toont alle actieve alarmen. Het bel icoon toont het aantal actieve alarmen en of de systeembel actief is.

Rechterbalk

De balk aan de rechterkant van het scherm bevat altijd dezelfde informatie en geeft toegang tot een aantal basisinstellingen.

Help

Dit is de helpknop. Hiermee kunt u het volgende:

• Tik op de helpknop: een helpscherm met QR-code verschijnt. Scan de QR-code om de online help te openen.
  • GeslotenHoud de helpknop ingedrukt: een pop-up venster met informatie over uw Controller verschijnt.

Pijl omhoog

Als de knop actief is (wit), kunt u boven de getoonde informatie nog meer informatie vinden.

• Tik op de pijl om één stap omhoog te gaan.
  • Houd de pijl ingedrukt om naar het begin te gaan.

Pijl omlaag

Als de knop actief is (wit), kunt u onder de getoonde informatie nog meer informatie vinden.

• Tik op de pijl om één stap omlaag te gaan.
  • Houd de pijl ingedrukt om naar het einde te gaan.

Systeemtijd

U ziet hier de actuele tijd staan. Met deze knop kunt u het volgende:

• Tik op de systeemtijd: het configuratiemenu opent. Hier kunt u systeeminstellingen, zoals: taal, locatie en tijd, aanpassen.
  • Houd de systeemtijd ingedrukt: het systeemmenu schuift over de rechterbalk. Zie Systeemmenu voor meer informatie.

Zon op

Tijdstip dat de zon vandaag opkomt.

Zon onder

Tijdstip dat de zon vandaag ondergaat.